30 Days Of Fear: EEPPINEN HAASTE ALKAA su 1.11.

Galleria
10679794_710198955731456_2805592760110582503_o

Aurinko ja valo nousee sinusta, kun päätät haastaa ajatusmallejasi. Kuva: 22creative

Haluatko muuttaa elämääsi ja laajentaa tapaasi suhtautua asioihin? Koetko että muutos on liian haastava yksin käytäväksi ja vanhaan sekä tuttuun elämäntapaan on helppoa palata? Haluatko olla onnellinen ja saavuttaa unelmasi? Nyt mahdollisuudelle annetaan tilaisuus, kun kokoamme haasteryhmän, joka keskittyy nimenomaan muuttumiseen. Yhdessä monet asiat ovat hauskempia ja helpompia. Muutumme, jos sitä TODELLA haluamme.

MIKÄ HAASTE?

Haasteryhmä oli Olli Lukkarin netistä nappaama idea 30 Days Of Fear -konseptista. Siinä itseä haastetaan kohtaamaan elämän puolia, joita itseä pelottaa syystä tai toisesta. Suomennettuna 30 Pelon Päivää -haaste viittaa osuvasti siihen, että nuo 30 päivää ovat pelontäyteisiä, sillä pelkoja, isoja ja suuria, kohdataan päivittäin.

Ja kohtaamistahan elämässä riittää! Kirjoitin suorittamistani haasteista aikaisempaan blogiini nimeltä Big Adventures Of a Small Human. Taustalla oli pyrkimys saada tietää mistä sen hetken epämiellyttävät ajatukset johtuvat. Haasteen loppupuolella syvennyin ja pysähdyin itseeni ja sainkin yhden elämäni merkittävistä oivalluksista.

1. haasteryhmä tammikuussa 2014.

1. haasteryhmä tammikuussa 2014.

PELKO SIJAITSEE MIELESSÄ, EI ULKOPUOLELLA

Pelkojen kohtaamisesta ja lopulta ylittämisestä tulee nopeasti rutiinia ja huomaa nopeasti kuinka luottamus ja usko omiin kykyihin kasvaa. Pelkokin on lopulta mielen luoma kuvitelma, joka on omien ajatusten ja niiden vahvasti muokkaamien kokemusten aikaansaannosta.  Voisi sanoa että pelkoja kohtaamalla kohtaa lopulta itseään ja omia ajatuksiaan! Elä Paremmin-blogissa Jevgeni kirjoittaa mielestäni hyvin joistain pelon ulottuvuuksista.

Mieli varautuu näillä ajatuksilla tuleviin tilanteisiin, jotka sitten värittyvät runsaasti pelon linssien läpi, täyttyen uhkakuvista ja skenaarioista. Kuten voi huomata, pelko elää menneessä ja kuvitellussa tulevassa. Nykyhetkessä molemmat puolet katoavat. Siksi ”hetkessä eläminen” on aika stressivapaata ja pelotonta, niin kliseiseltä kun se kuulostaakin.

UUSI HAASTERYHMÄ ALOITTAA

Olli on nyt siirtynyt Jyväskylään, mutta haasteiden tietoinen kohtaaminen ja ylittäminen elää, kun minä ja ystäväni Mikko lähdetään vetämään uutta haasteryhmää. Jokaisella on omat haasteensa ja ne ovat hyvin monimuotoisia. 30 Pelon Päivää -haasteessa niiden käsitteellistämistä helpottavat seuraavat apukysymykset:

  • Tehtävä asia, jonka tekeminen pelottaa
  • Tehtävä asia, jonka tekeminen on lykkääntynyt pitkään (asia jo ”pitäisi olla tehty” / ”olisi pitänyt jo tehdä hyvän aikaa sitten”)
  • Kokeilla jotain uutta asiaa (jota ei ole ennen tehnyt/kokeillut)
Kun uskallat, voit vaikka lähteä liftaamaan Eurooppaan, kuten meitsi kesällä 2015

Kun uskallat, voit vaikka lähteä liftaamaan Eurooppaan, kuten meitsi kesällä 2015

Itsensä haastamisesta vaikuttuneena ja ainaisesta oppimisesta intoutuneena, lähden kohti uusia kohtaamisia. Ehkäpä parasta tässä on, että minun ei tarvitse tehdä sitä yksin, vaan haasteryhmä on samassa tilanteessa kanssani, tukee ja kannustaa sekä antaa näkökulmaa. Yhdessä on mukava oppia elämää. Koska saan päättää, elän mielummin kukoistaen kohti uusia epäonnistumisia ja opetuksia kuin pelkojen rajoittamana. Kirjoitan blogia oman haasteeni etenemisestä.

TULE MUKAAN!

MITÄ TEKISIT, JOS ET VOISI EPÄONNISTUA?

Haasteryhmä kokoontuu ensimmäistä kertaa Helsingissä, Kaisaniemen Iguanassa (Kaisaniemenkatu 3) sunnuntaina 1.11. klo 19. Mukaan vaan tai ainakin katsomaan ja innostumaan elämän muutoksesta. Kokoontumisia on 30 päivän aikana neljä kertaa, viikon välein. Jos innostuit, ilmoita tulostasi kommenttina tähän.

Mainokset

2 responses »

  1. Näin vasta tänään tämän mutta kiinnostaisi todella paljon! Jos on täynnä niin toivottavasti pääsee kattomaan ja kokemaan muutoksen ilmapiiriä.:) halua muutokseen on paljon mutta potkua vähä lisää tarvis!

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s