Dyykkaus ja ruokien jako juna-asemalla su 29.11.

Galleria

Heissan lukijat!

20151129_211942

Pelastavat kädet kohti odottavaa dyykkaussaalista

Tästä tulee nyt ensimmäinen dyykkaustekstini täällä vaikka mielessä oli monenlaista mahtipohtisempaa, poliittisempaa ja sivaltavampaa. Mutta tämä ei ole mikään turha juttu, sillä menimme jakamaan dyykkisaalista etenpäin julkisella paikalla.

Mun oli pitkään ollut tavoitteena järjestää dyykkausexcursio halukkaille osana erästä elämää mullistavaa haastekuukautta, josta saatte halutessanne lukea täältä.

Viimeisen kokoontumisen jälkeen lopulta menimme dyykkaamaan eräälle hyväksihavaitulle paikalle. Saalista tuli oikein hyvin, muun muassa tiramisua ja cashew-pähkinöitä. Lyhyen ajan päästä kaupasta astelee ulos työntekijä ison pahvilaatikon kanssa. Hän kantaa sen jätekatokseen meille. Meidät nähdessään hän ei juuri tunnu hätkähtävän. Sanoo vain: ”Tehkää mitä teette laatikon sisällöllä, mutta heittäkää loput pois”. Laatikko oli täynnä siltä päivältä ylijääneitä paistotuotteita, juustokinkku-croissantteja, lihapasteijoita, lihapiirakoita, ruisleipää, juustolla päällystettyjä leipiä.

Dyykkaamis-elämäntapani taustalla on vahva käsitys siitä, miten arvokasta ja hyödyllistä ei saa heittää pois. Siinä oli kuitenkin meille liikaa, joten päätimme mennä jakamaan ylimääräiset paistotuotteet lähimmälle juna-asemalle.

20151129_214354

Ylijääneet paistotuotteet jakoon!

20151129_214426Ruoan jakaminen

Ihmisten kohtaaminen ei ole koskaan helppoa, koska monilla saattaa olla ennakkoluulona että haluamme heiltä jotain. Olo oli vähän kuin feissatessa. Niin tapahtui tässäkin, mutta heti kun keskusteluyhteys oli synnytetty, monilla silmät laajenivat ja he tulivat katsomaan laatikon sisältöä. n. ½ tunnin aikana saimme suurimman osan jaettua yllättyneille ja kiitollisille ihmisille. Ruoka sopii kaikille, mutta eniten pistin merkille, että iäkkäämmät ihmiset ja nuoret tulivat hakemaan ruokaa itselleen. Monet antoivat tunnustusta tekomme jaloudesta ja hyväntahtoisuudesta, vaikkeivat tulleetkaan ottaneeksi.

Ihmisten kohtaaminen oli haastavaa ja työlästä, mutta henkilökohtaisesti olin todella ylpeä itsestäni, että saimme muuten jätteeksi joutuvaa ruokaa jaettua sitä tarvitseville. Tätä tapaa soisin kaikille ja jopa rakenteelliseksi tavaksi osana jätteiden hallintaa! Kiitokset myös ymmärtävälle kaupan työntekijälle, joka suopealla asenteellaan mahdollisti ruoan jakamisen eikä jätteeksi päätymisen.

20151129_214408

HYVÄ MEININKI!

Mainokset

2 responses »

  1. Päivitysilmoitus: Closure and summary for the 30 Days Of Fear -challenge | FREEGANI

  2. Päivitysilmoitus: 30 Days Of Fear: Closure and Summary - NinjoSanto Luontopalvelut

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s